TUOTE UUTISIA! OnatexMID-tuotestandardin laajennus

Ontec Oy on laajentanut vuonna 2013 sertifioitua OnatexMID tuotestandardia. Tuotekehityksen tuloksena OnatexMID sai entistä toimivamman nesteen lämpötilan mittaamisen komponentit, jotka mahdollistavat tuotteen laajemman toiminnallisuuden. Tuotekehitys on toimintamme ydintä ja sen mahdollistavat tuotteiden laatua arvostavat asiakkaat sekä osaava, pitkäjänteisesti toimintaansa kehittävä organisaatiomme.
Kiitos asiakkaillemme luottamuksesta!

OnatexMID

OnatexMID on Euroopan Unionin mittauslaitedirektiivin mukainen, MID MI-005 hyväksytty, muiden nesteiden kuin veden mittausjärjestelmä (Measuring Instrument Directive MID 2014/32/EU). Ontec Oy kehitti ensimmäisenä maailmassa MID-hyväksytyn digitaalisen liitynnän virtausmittareihin, joka mahdollistaa tilavuuden, massan ja tiheyden käyttämisen MID-hyväksytysti. OnatexMID:iin voidaan liittää MID-hyväksytysti myös perinteisiä tuplapulssimittareita.

OnatexMID on virallisesti hyväksytty laskutusmittaukseen (polttoaineverotus, omituksen siirto ’custody transfer’). OnatexMIDillä voidaan suorittaa ATEX-alueilla mittauslaitedirektiivin mukainen:

•	nesteiden tilavuuden, massan ja tiheyden mittaus
•	tapahtuminen tallennus
•	tapahtumien jäljitys

OntecMilo

OntecMilo -lastausjärjestelmä on täydellinen ratkaisu nesteiden käsittelyyn, kuten polttoaineet, nestekaasu ja kemikaalit. Järjestelmä sopii biopohjaisten tuotteiden käsittelyyn.

OntecMilo -lastausjärjestelmän ominaisuuksia:

  • Lastin hallinta
  • Lastin suunnittelu
  • Tuotereseptit ja niiden hallinta
  • Kuormakirjojen tulostus
  • Pumppujen ja venttiilien ohjaus
  • Lisäaineistus
  • ATEX–alueelle soveltuva OntecMiloEX -kosketusnäyttö ohjelmistoineen

Ontec Oy:n tuotekehitys

Ontec ryhtyi määrätietoiseen MID-tuotekehitystyöhön jo vuonna 2004. Ontec kehitti ensimmäisenä maailmassa, kymmenen vuoden asiantuntijatyön tuloksena, MID-hyväksytyn digitaalisen liitynnän virtausmittareihin, joka mahdollisti tilavuuden massan ja tiheyden mittauksien käyttämisen MID-hyväksytysti. OnatexMID sai Direktiivin 2014/32/EU mukaisen sertifioinnin vuonna 2014, minkä jälkeen se on osoittanut toimintavarmuutensa eri kohteissa.

Sitä voidaan käyttää muiden nesteiden kuin veden lakisääteiseen mittaustoimintaan (MI005) ja omistajuuden siirron (custody transfer) laskutukseen eli laskutusmittaukseen.

Lastausjärjestelmä täyttää OIML:n ja WELMECin vaatimukset. Sillä on myös ATEX-hyväksyntä räjähdysvaarallisille alueille.

Hyväksynnät ovat maailman johtavientarkastuslaitosten tekemiä.

Eurofins Oy

Welmec

Mikä ihmeen MID? 
MID on lyhenne Euroopan Unionin mittauslaitedirektiivin 2014/32/EU englanninkielisestä nimestä Measurement Instruments Directive, joka säätelee Euroopan talousalueella mittauslaitteiden valmistusta ja kauppaa. Direktiivi koskee myös nesteiden mittauslaitteita ja -ohjelmistoja.