Yhteistyötä asiakkaiden hyväksi – Ontec ja saksalainen H. TIMM Elektronik GmbH

Ontec on ollut saksalaisen laitevalmistaja H. TIMM Elektronik GmbH:n virallinen jälleenmyyjä jo vuodesta 2007. Yhtiö on markkinajohtaja korkeatasoisten älykkäiden turvalaitteiden valmistajana, joita käytetetään räjähdysvaarallisilla alueilla. Keskustelimme yhteistyöstä TIMM:in pitkäaikaisen myyntijohtaja, tohtori Alexander Zelckin kanssa.

Tri Alexander Zelck

Koulutus

Doctor of Engineering, University of Rostock, Saksa

Ura

Registered Officer ja myyntijohtaja H. TIMM Elektronik GmbH vuodesta 2013

Urallaan kiinnostunut erityisesti

”Opastamaan asiakkaita ja yhteistyökumppaneita herkästi syttyvien nesteiden ja kiinteiden aineiden turvallisessa lastauksessa.”

Yhteistyökumppaneita valitessaan Ontec painottaa kokemusta, laatua ja ammattitaitoa. Saksalaiselta TIMM:iltä lyötyy tätä kaikkea, sillä yritys on todellinen Made in Germany -yhtiö. Sen tuotteet on täysin kehitetty, testattu ja valmistettu Saksassa. Yhtiössä on oma tutkimus- ja kehitysyksikkö, testauslaboratorio ja tuotelinjasto, joten valmistuksen jokainen osa-alue tapahtuu oman talon sisällä. Tämä tehdään, jotta asiakkaille voidaan taata korkein mahdollinen laatu. “Tuotetestaukset tehdään ankarien kansainvälisten standardien mukaan. Vie vuosia viedä uusi tuote tuotantoon, sillä vaaditut testausprotokollat vievät aikansa, kun ne tehdään perinpohjaisesti,” kertoo Alexander Zelck.

TIMM:in turvallisuustuotteisiin kuuluu maadoitus- ja ylitäytönestolaitteita, joita käyttävät  nesteterminaalit, satamat, lentokentät ja muut merkittävät teollisuuskohteet napapiiriltä Kuwaitin paahtaville aavikoille.

Yritys toimi alunperin vain Saksan ja Keski-Euroopan markkinoilla. Ensimmäiset askeleet kohti laajempia kansainvälisiä markkinoita otettiin vuodesta 2010 lähtien. Nykyisin TIMM:in teknologiaa käytetään maailmanlaajuisesti, sillä jatkuvaa vientiä on 40 eri maahan ja yhtiöllä on 30 kansainvälistä jälleenmyyjä 21 maassa.

Luotettua yhteistyötä

Ontec on ollut TIMM:in virallinen jälleenmyyjä jo 13 vuoden ajan. Andreas Zelckin mukaan Ontec valittiin edustamaan TIMM:in brandia jälleenmyyjänä, koska yhtiöllä oli hyvä maine alan ammattilaisena sekä luotettavana järjestelmätoimittajana. TIMM on ollut tyytyväinen yhteistyöhön ja toivoo sen jatkuvan pitkään tulevaisuuteen.

Zelck tietää kertoa, että Ontec on käyttänyt omassakin tuotannossaan kaikkia TIMM:in valmistamia laitteita, joten Ontecin oma kokemus TIMM:in laitteista antaa yhtiölle erinomaisen ymmärryksen TIMM:in teknologiasta.

“Älykkäiden ohjausjärjestelmien ja luotettavien ohjelmistojen lisäksi myös oikeanlainen instrumentointi on tärkeä osa tehokkaan nesteterminaalin toimintaa. Suosittelemme järjestelmiemme osana käytettäväksi TIMM:in tuotteita”, kertoo Ontecin toimitusjohtaja Kare Kupiainen. “Yhtiöllämme on pitkä kokemus ankarista ilmasto-oloista. Asiakkaamme luottavat meidän valitsevan pohjoisiin oloihimme sopivat laitteet. Tästä syystä teemme yhteistyötä vain parhaiden laitevalmistajien kanssa. Missä TIMM on erityisen hyvä,” hän lisää, ”on yhtiön teknisen tuen taso. TIMM:in asiantuntijoilta saa luotettavaa, tutkittuun tietoon perustuvia neuvoja nopeasti. Voimme aina luottaa heidän tukensa korkeaa tasoon, kun lisäneuvoja kaivataan sekä siihen, että tarvittava tieto saadaan silloin kun se tarvitaan.”

Myös Zelck vahvistaa, että TIMM:in teknologia sopii kylmään. ”Laitteistomme toimivat täydellisesti vielä -40C säässä, mitä ei voida sanoa kaikista laitteista. Tämä on yksi tavoista, joilla erotumme pohjoismaisilla markkinoilla.”

Uudet tilat

H. TIMM Elektronik GmbH muutti vastikään uusiin omistamiinsa tiloihin. Yritys investoi tulevaisuuteen ja kasvaa nopeasti. Yhtiö keskittyy tulevaisuudessa entistä enemmän uusiutuviin energiamuotoihin, mikä on myös Ontecin strategiassa.